Wees welkom op het festival op 26 & 27 mei!

Stap in de wereld van de Marechaussee op Schiphol!

Daag jezelf uit en laat zien wat je kan. Eerst volg je een basistraining. Is dit gelukt? Dan ben je klaar voor het echte werk!  Maak kennis met de verschillende taken van de Marechaussee op Schiphol en dompel je onder in deze spannende wereld.

Plan bezoek

Wat kun je komen doen?

Tijdens het festival ontdek je de bijzondere werkwereld van de Marechaussee op Schiphol.

Zoek het spoor van de drugssmokkelaar samen met de speurhond van de Marechaussee. Leer rijden op een segway. Voel je een echte reiziger en maak je eigen nep-paspoort. Onder het genot van een hapje en een drankje in de tuin van het museum kun je de hele dag genieten van live muziek van het tamboerkorps van de Marechaussee.

 

Wisselexpositie 'Operatie Geslaagd'

Tijdens het festival opent tevens de tijdelijke tentoonstelling 'Schiphol Slumberland' waar fotograaf Jannes Linders (1955) de luchthaven Schiphol op indrukwekkende wijze centraal stelt. 

Meer over de wisselexpositie

Tickets en tijden

Kosten voor het festival bedragen 10,- euro. In dit bedrag zit entree voor het museum, alle aanwezige activiteiten en een hapje en drankje inbegrepen. Parkeren is gratis. 

LET OP: Bent u in het bezit van een Veteranenpas, Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers pas (MOD), Defensiepas, postactievenpas, vriendenpas van een van de defensiemusea, Royal Marines Museum Card of een ICOM, dan geldt op 26 en 27 mei een verplichte toeslag van 5,- euro i.v.m. het festival.

Op zaterdag 26 mei is het festival van 11.00 uur tot 16.30 uur. Op zondag 27 mei van 13.00 uur tot 16.30 uur.