Altijd wat te doen in het marechausseemuseum!

Experimenteren met de taken van de marechaussee

Er zijn 4 experimenteerboxen waar je zelf mee aan de slag kunt. Doe mee en maak een paspoort in de legertent in de tuin van ons museum. Onderzoek hoe je als smokkelaar iets kun verstoppen in een dagelijks voorwerp. Ontwerp je eigen legervoertuig en beloon jezelf met een eigen gemaakte medaille.

Prijs: € 2,00 deelname workshop onder begeleiding

Volg de voorbereidingen op Facebook.

Graven in heden en verleden

Ben jij net als de Marechaussee een echte speurder? Kom dan onderzoek doen in de tuin van het Marechausseemuseum! In de tuin doe je opgravingen naar voorwerpen van de Marechaussee. Steek je handen uit de mouwen, trek je onderzoek kleding aan, en ga op zoek!

Aan de hand van de gevonden voorwerpen ga je op expeditie in het museum. Wat vertelt het voorwerp over de geschiedenis van de Marechaussee? Wat zijn de verschillen tussen voorwerpen van vroeger en nu? Schrijf alle gevonden informatie op in je onderzoek boekje en deel je kennis met de andere onderzoekers.

Prijs: € 2,00 per deelnemer extra naast de entreeprijs.

Data

Verschillende workshops voor kinderen van 4 t/m 14 jaar zijn de gehele herfstvakantie te doen. De herfstvakantie loopt van 14 oktober tot en met 22 oktober.

Inschrijven is niet nodig! De workshops vinden de hele dag plaats.