Het Marechausseemuseum is in zijn geheel aantrekkelijk voor kinderen. Spelenderwijs maken ze kennis met de taken van de Marechaussee: bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire & internationale taken.

In het museum

In het Marechausseemuseum is voor kinderen van alles te zien en te beleven. Vooral de Dependance met het rijdende materieel van de Koninklijke Marechaussee is geliefd bij kinderen. Hier ervaren ze de robuustheid van een gepantserd rupsvoertuig en kunnen zittend op een motor in Marechausseekleding gefotografeerd worden.

Zonder afspraak kan er door kinderen een leuke museumspeurtocht worden gemaakt. Deze speurtocht neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Tijdens de schoolvakanties zijn er diverse extra activiteiten in het Marechausseemuseum. Hou hiervoor de museumagenda in de gaten en de berichtgeving op de Facebookpagina van het museum.

Agenda

Het N.F.I.-Jeugdlaboratorium

In het Marechausseemuseum is, in samenwerking met het Nederlands Forensisch Insituut, een jeugdlaboratorium ingericht waar een groep kinderen (max. 8) gedurende ongeveer anderhalf uur onder begeleiding zelf als rechercheur aan de slag kan gaan met het oplossen van een misdrijf.

Met als thema "Plaats Delict" gaan de kersverse forensisch onderzoekers aan de slag om de dader(s) op te sporen en het bewijs te leveren. Hierbij worden de modernste technieken ingezet op het gebied van vezelonderzoek, kogelonderzoek, vingersporen en haaronderzoek.

Het jeugdlaboratorium, in combinatie met de speurtocht, is voor jong en oud een zeer leerzaam dagje uit en uitermate geschikt voor schoolreisjes, verjaardagsfeestjes en vrije middagen.

Kosten en reserveren N.F.I. Lab

Voor toegang tot het N.F.I. jeugdlaboratorium gelden speciale prijzen. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Leeftijd

vanaf 10 jaar

Per kind 

€ 4,50

Begeleider jeugdgroep (bv. ouders)

gratis

Professionele begeleider per groep

€ 30,00

Voor uitgebreide informatie en het maken van afspraken kunt u contact opnemen met mevr. J. Heuff. Bel naar: 0344-571256 of stuur een e-mail naar: postbus@marechausseemuseum.nl

Wij kunnen u in samenwerking met de Pannekoekenbakker in Buren twee arrangementen aanbieden: het "N.F.I. Jeugdlab Arrangement" (sporenonderzoek) en het "Speurdersarrangement" (een speurtocht maken in het museum).