Kinderen maken spelenderwijs kennis met de taken van de Marechaussee: bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire & internationale taken.
Dit in de vorm van workshops of kinderfeestjes.

Algemeen

Voor kinderen is er in het museum van alles te zien en te beleven. Tijdens de speurtocht door het museum leer je over de geschiedenis en taken van de Marechaussee. Bij binnenkomst mag je je verkleden als een Marechaussee. Stap op een motor of in een voertuig om te ervaren hoe het voelt om een echte Marechaussee te zijn.

Voor de museumspeurtocht is een afspraak maken niet nodig. Deze speurtocht duurt anderhalf uur en kost €1,50. 

Tijdens de schoolvakanties is er altijd wat te doen! Kom experimenteren en maak een keuze uit een van de themaboxen zoals smokkelwaar verstoppen of een nep-paspoort maken.

Kijk in onze museumagenda en op de Facebookpagina.

Agenda

Kinderfeestje

WIlt u een kinderfeestje vieren in het museum? Het museum biedt hiervoor verschillende mogelijkheden.  

In het NFI laboratorium los je als een echte rechercheur samen met je vrienden een misdrijf op.  

Of kom experimenteren! Onderzoek hoe je als smokkelaar iets kunt verstoppen in een dagelijks voorwerp, maak een neppaspoort en leer over drugs.  

Een kinderfeestje duurt ongeveer 1,5  tot 2 uur. In overleg is een kinderfeestje op maat altijd bespreekbaar.  

Het N.F.I.-Jeugdlaboratorium

In het Marechausseemuseum is, in samenwerking met het Nederlands Forensisch Insituut, een jeugdlaboratorium ingericht waar een groep kinderen (max. 8) gedurende ongeveer anderhalf uur onder begeleiding zelf als rechercheur aan de slag kan gaan met het oplossen van een misdrijf.

Met als thema "Plaats Delict" gaan de kersverse forensisch onderzoekers aan de slag om de dader(s) op te sporen en het bewijs te leveren.

Hierbij worden de modernste technieken ingezet op het gebied van vezelonderzoek, kogelonderzoek, vingersporen en haaronderzoek.

Let op: Het lab is tijdelijk gesloten. Zodra het lab weer open wordt gesteld, zullen wij dit via de website en facebook bekend maken.     

Experimenteren

Bij aankomst mogen jullie je verkleden als een echte Marechaussee. Daarna volgt een korte rondleiding door het museum om de taken van de Marechaussee te ontdekken. 

Na de rondleiding ga je zelf aan de slag! Ga experimenteren met één van de themaboxen.  

Verstop je smokkelwaar op jouw eigen creatieve manier en wees de Marechaussee te slim af! Of leef je uit in het maken van een neppaspoort en stap even in het leven van een ander. 

Kosten en reserveren kinderfeestje

Voor kinderfeestjes gelden onderstaande prijzen. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Leeftijd

vanaf 10 jaar

Per kind 

€ 4,50

Begeleider jeugdgroep (bv. ouders)

gratis

Professionele begeleider per groep

€ 30,00

Voor uitgebreide informatie en het maken van afspraken kunt u contact opnemen met mevr. J. Heuff. Bel naar: 0344-571256 of stuur een e-mail naar: postbus@marechausseemuseum.nl