voor wie?

  • basisonderwijs
  • voortgezet onderwijs
  • beroepsonderwijs

prijs

  • 7,50 per leerling inclusief entree en begeleiding
  • programma op maat, prijs per onderdeel

Ontdek het M-lab

Voor klassen combineer je het M-lab bijvoorbeeld met een workshop Paspoort maken. Hier gaan leerlingen aan de slag  met het onderwerp identiteit. Ook is het M-lab goed te combineren met Sporen tellen, een route door het museum met opdrachten. Voor oudere leerlingen is er ook een spannend spel in de tentoonstelling Dossier Oss.

 

M-lab: dossier Top Secret

In het museum ga je zelf op zoek naar sporen. De sporen vertellen namelijk een verhaal. het onderzoek begint bij de zeecontainer in de tuin van het museum: wat doet die daar? Hoeveel sporen kun je vinden? Alles gevonden? Dan ga je naar het onderzoekslaboratorium M-lab. daar ga je de sporen ontrafelen en ontdek je het verhaal van de vluchtelingen die op weg zijn naar de vrijheid. Tijdens het onderzoek kom je voor diverse dilemma’s te staan: wat zou jij doen?

duur 90 minuten

leeftijd vanaf 9 jaar

Sprong van vrijheid

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Nederland 5 jaar lang bezet door de Duitsers. Een flink aantal militairen, waaronder ook marechaussees, wist naar Engeland te ontkomen. Daar werd een aantal van hen opgeleid tot geheim agent. Zij sprongen boven Nederland aan een parachute naar beneden met zendapparatuur en wapens voor het verzet. Wie waren zij? En wat hebben zij bijgedragen aan onze vrijheid?

Speel het spel Sprong van vrijheid en leer meer over deze Marechaussees van Oranje.

duur 50 minuten

leeftijd 7 t/m 12 jaar

De militair vertelt

De Militair vertelt is een spannende les voor leerlingen vanaf groep 8 en ouder, waarin een militair vertelt over zijn/haar werk als marechaussee. Als leerling kun je vragen stellen over de ervaringen van de militair en naderhand is er gelegenheid om het museum te bezoeken.

Kosten per leerling 7,50,- (inclusief toegang tot het museum), duur van het programma in overleg / dagdeel

 

Meer informatie?

Wil je als docent van een school of buitenschoolse opvang meer weten over het aanbod van het Marechausseemuseum? Of een reservering maken? Neem dan contact op via reserveringen@marechausseemuseum.nl.