reserveren: M-lab

In onze onderzoeksruimte het M-lab kun je een aantal activiteiten doen:

Welk spoor laat jij na? Leer alles over vingerafdrukken en probeer het zelf uit
kosten: 1,- per persoon, ex toegang tot het museum

Paspoort maken: je identiteit is heel belangrijk. Kijk maar eens hoe een goed paspoort eruit ziet en maak er zelf een
kosten: 1,- per persoon, ex toegang tot het museum

 

Stay safe

En als je dan toch in het M-lab bent, schrijf dan meteen een kaartje aan militairen op missie. Zij moeten de feestdagen ver van familie en vrienden doorbrengen en een stapel post uit Nederland fleurt de dag dan een beetje op.

Ben jij een echte speurneus?

We hebben ook twee activiteiten die je zonder reserveren kunt doen:

Sporen van Buren, deze speurtocht brengt je op allerlei plekken rond het museum waar je meer leert over de taken van een moderne marechaussee en meteen meer ziet van het prachtige Buren

Sporen tellen, een nieuwe speurtocht door de vier tentoonstellingen op de begane grond

Militair vertelt

Op zaterdag 19 december komt een forensisch expert van alles vertellen over het onderzoeken van sporen. Reserveer snel je plekje en vraag hem het hemd van het lijf!

11.30 uur en 13.30 uur

reserveringen@marechausseemuseum.nl

Bij de kassa van het museum krijg je een kleurplaat mee. Lever deze voor 10 januari weer in of stuur hem op en je maakt kans op een dagje uit voor je klas! Samen met je klasgenoten mag je een ochtend of een middag naar het museum komen en het spel Sprong van Vrijheid spelen. Dit spel hoort bij de tentoonstelling Marechaussees van Oranje en gaat over de dappere mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog  boven Nederland een parachutesprong maakten om de verzetsmensen in het door de Duitsers bezette Nederland te komen helpen.

Nieuwe tentoonstellingen

De hele begane grond van het museum is opnieuw ingericht. Maak kennis met de moderne marechaussees in Ik beloof trouw.

Verwonder je over de roerige tijd aan het begin van de 20e eeuw in en om Oss, waar de Marechaussee met man en macht probeerde de lokale misdaad te bestrijden. In Dossier Oss kun je de marechaussees zelfs een handje helpen!

Waan je even terug in de tijd in Marechaussees van Oranje, en vraag je af hoe jij je staande zou hebben gehouden in een bezet Nederland.

Zie hoe de samenstelling van de Koninklijke Marechaussee veranderde door de komst van vrouwen in de operationele dienst in Zij aan zij.

Even stil staan bij de offers die marechaussees bereid zijn te brengen voor onze veiligheid? Dat kan in de nieuwe bezinningsruimte Memento Mori.