Lees voor

Steun het Marechausseemuseum

Draagt u het Marechausseemuseum een warm hart toe? 

Iedere gift is meer dan welkom. Er zijn verschillende bestemmingen denkbaar om uw gift passend te besteden. En ook zijn er aantrekkelijke fiscale mogelijkheden waarover wij graag met u verder praten. 

Schenken

Het is mogelijk zowel eenmalig als periodiek aan het Marechausseemuseum te schenken. Een schenking van een vast en gelijkmatig jaarlijks bedrag voor een periode van minimaal 5 jaar is volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting, zonder drempel.

Een gewone of eenmalige gift is alleen aftrekbaar van de inkomstenbelasting als het totaal van de giften die een persoon in dat jaar doet meer dan 1% van zijn of haar verzamelinkomen is (met een minimum € 60,-). Er geldt een maximale aftrek van 10% van het verzamelinkomen.

ANBI

Het Marechausseemuseum is onderdeel van de Koninklijke Stichting Defensiemusea en is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor heeft u als particulier verschillende mogelijkheden om giften aan de stichting van de inkomstenbelasting af te trekken. Bovendien is ons museum een Culturele Instelling, wat betekent dat een schenking op grond van de Geefwet extra belastingvoordeel oplevert.