Lees voor

15 febr t/m 1 maart

Voorjaarsvakantie

15 februari tot en met 1 maart, ook op maandagen!

Op reis door het Marechausseemuseum, drie activiteiten in 1
Wat neem jij mee op reis?
Controleer de inhoud van je koffer als een echte Marechaussee op Schiphol.
Ontdek wat wél mee mag in je koffer. En leer meer over wat juist níet mee mag in je handbagage of koffer. Een leuk nieuw doe- en ervaarspel voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Paspoort maken
Je identiteit is uniek en alleen van jou. Het is dan ook enorm belangrijk die goed te beschermen. In het M-lab ga je aan de slag met het maken van een nieuwe (valse) identiteit. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een paspoort?

Koffer ingepakt?
Maak een reis door het museum en zoek de sporen. Vergeet natuurlijk niet je paspoort mee te nemen dat je zelf mag maken in het M-lab. Verzamel alle stempels en haal je beloning bij de kassa.

De Reis door het Marechausseemuseum kost 2,50 extra, naast je toegangskaartje

M-lab - iedere zaterdag in de voorjaarsvakantie
15, 22 en 29 februari, 13.00 uur
Het Marechausseemuseum is dé plaats om meer te leren over forensisch onderzoek. In Dossier Top Secret kun je nu zelf leren sporen te onderzoeken en feiten te combineren tot een sluitend verhaal. In de tuin van het museum staat een zeecontainer; kun jij met de gevonden sporen het verhaal ontrafelen?
Kinderen vanaf 8 jaar leren door geconcentreerd te werk te gaan en vooral samen te werken meer over het actuele thema van de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te vluchten. Diverse dilemma’s stellen hen voor de keuze: wat zou jij doen?
Deze zaterdag kun je meedoen aan een demonstratie van het M-lab. Zin gekregen in meer? Boek dan meteen je (verjaardags-)feestje!

De demonstraties van het M-lab zijn gratis, maar vol = vol

Zelf doen

Stap in de schoenen van een marechaussee

Als je het museum binnenstapt wil je je natuurlijk wel een echte marechaussee voelen. Je mag je dan ook verkleden in marechausseekleren, in een echte marechaussee-auto zitten - doet de sirene het nog?? - of nog mooier: op een marechausseemotor zitten!

Iedere dag dat het museum open is

Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur