Lees voor

Van 12 t/m 27 oktober is het herfstvakantie in Nederland. Het Marechausseemuseum biedt in die periode een programma voor jong en oud, iedere dag van 10 – 17 uur, dus ook op maandag!

Actief

De training tot militair is niet mals, je moet flink kunnen klimmen, rennen en klauteren. In de tuin van het museum is een hindernisparcours uitgezet, waarin je je vaardigheden kunt testen.

Toch te nat buiten? Dan hebben we binnen een nieuwe activiteit voor twee leeftijdsgroepen: Sporen tellen 4 t/m 6 jaar en Sporen tellen 6+. Verkleed je eerst als marechaussee, volg het spoor als een echte speurneus… aan het einde wacht een beloning.

Sporen tellen: iedere dag, zelfstandig uit te voeren, extra kosten 1,- euro

Agenda

M-lab

In het M-lab van het museum leren kinderen alles over het doen van forensisch onderzoek. Op het plaats delict verzamelen ze het bewijsmateriaal dat ze vervolgens in het laboratorium zelf mogen onderzoeken: de hele problematiek rondom de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te komen komt aan bod. Normaal is het M-lab te boeken voor verjaardagsfeestjes of schoolklassen, maar in de vakantie geven we vast een voorproefje.

Demonstraties M-lab: iedere zaterdag en woensdag, om 13.00 uur, gratis deelname maar vol = vol

 

Iedereen kent de marechaussee wel van Schiphol; als je op vakantie gaat zijn zij degenen die je paspoort controleren. Ga aan de slag met het maken van een (vals) paspoort, waar moet je op letten? Paspoort maken: doorlopend, gratis

Achter de luiken

In het kader van de Maand van de geschiedenis:

Achter de luiken - Rondleidingen door het weeshuis: het Marechausseemuseum is gevestigd in een prachtig historisch pand, het Koninklijk Weeshuis van Buren. Gesticht door de dochter van Willem van Oranje, is het van 1619 tot 1977 in gebruik geweest als weeshuis. Dat zie je nog op veel plekken in het museum terug. In de maand van de geschiedenis is er een minitentoonstelling ingericht met beeldmateriaal van het weeshuis en een aantal interviews met oud-bewoners. Op de zondagen in de herfstvakantie vertellen we je meer over hoe het leven in het weeshuis eruit zag.

Iedere zondag in de vakantie 13.00 en 15.00 uur, op zondag 20 oktober door een voormalig bewoonster van het weeshuis

ACHTER DE LUIKEN VAN HET WEESHUIS

Militair vertelt

Militair vertelt: alles wat je altijd al wilde vragen aan een echte militair mag je vragen tijdens De militair vertelt.

op zaterdag 12 oktober is het thema forensisch onderzoek, op zaterdag 19 oktober is het thema Vrouwen bij defensie, beide zaterdagen om 13.00 en 14.30 uur

 

kom ook!

Van 12 t/m 27 oktober is het herfstvakantie in Nederland. Het Marechausseemuseum biedt in die periode een programma voor jong en oud, iedere dag van 10 – 17 uur, dus ook op maandag!