Lees voor

Het Marechausseemuseum herbergt vele schatten, ieder met een eigen verhaal. Die verhalen ontdek je tijdens een van onze rondleidingen. Boek je rondleiding liefst ruim van te voren!

Verhalen van vroeger en nu

In 1612 heeft Maria van Nassau, dochter van Willem van Oranje en Anna van Egmont, opdracht gegeven om een weeshuis te bouwen in Buren. Sinds 1972 is het Marechausseemuseum gevestigd in dit historische pand. Een unieke collectie voorwerpen in een uniek pand, daar horen mooie verhalen bij!

Tijdens de rondleiding ontdek je het verleden, heden en toekomst van de Marechaussee, vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne Marechaussee van nu.

Het museum herbergt een imposante collectie uniformen, uitrustingsstukken en voertuigen van de Koninklijke Marechaussee en andere organisaties die belast zijn (geweest) met het politietoezicht in Nederland en overzeese Gebiedsdelen. Je ziet verder ook opstellingen van de Rijksveldwacht, het Korps Politietroepen, de gemeente- en de Rijkspolitie.

In het museum is ook de historie van het weeshuis nog voelbaar en hier en daar ook zichtbaar.

Deze groepsrondleiding kost 50 euro (exclusief entreeprijs) en duurt ongeveer anderhalf uur. Op afspraak óók buiten reguliere openingstijden mogelijk. Groepen van ma. 20 personen.

Boeken kan via reserveringen@marechausseemuseum.nl

Openingtijden & Prijzen