Lees voor

Je bent met je klas van harte welkom in ons museum. Of jullie nu een uur of een hele dag hebben, wij maken er een leerzaam en avontuurlijk bezoek van. Mail je vraag naar reserveringen@marechausseemuseum.nl, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

schoolprogramma

Voor schoolklassen maken we graag een programma op maat. U kunt daarbij denken aan de volgende bouwstenen:
Voor klassen wordt het M-lab bijvoorbeeld gecombineerd met een workshop Paspoort maken, waarin de leerlingen aan de slag gaan met het onderwerp Identiteit of met Sporen tellen, een route door het museum met opdrachten. Voor oudere leerlingen is er ook een spannend spel in de tentoonstelling Dossier Oss

De Militair vertelt is een spannende les voor leerlingen vanaf groep 8 en ouder, waarin een militair vertelt over zijn/haar werk als marechaussee. Als leerling kun je vragen stellen over de ervaringen van de militair en naderhand is er gelegenheid om het museum te bezoeken. 

Kosten per leerling 5,- (inclusief toegang tot het museum), duur van het programma in overleg / dagdeel

Neem voor meer informatie contact op via reserveringen@marechausseemuseum.nl.

M-lab

Het Marechausseemuseum in Buren is dé plaats om meer te leren over forensisch onderzoek. Want sporen zoeken, feiten combineren en een plaats delict veilig stellen, dat is nou precies een mooi karweitje voor de stoere mannen en vrouwen van dit defensieonderdeel. In Dossier Top Secret kun je nu zelf leren sporen te onderzoeken en feiten te combineren tot een sluitend verhaal. In de tuin van het museum staat een zeecontainer; kun jij met de gevonden sporen het verhaal ontrafelen? In het M-lab gaan jij en je klasgenoten samen aan het werk met het forensisch onderzoek.

Kinderen vanaf 8 jaar leren door geconcentreerd te werk te gaan en vooral samen te werken meer over het actuele thema van de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te vluchten. Diverse dilemma’s stellen hen voor de keuze: wat zou jij doen?

M-lab

Programma op maat

We laten kinderen graag zelf ontdekken, in ons museum is dan ook veel mogelijk. Speciale wensen? Vraag het ons gerust.