Lees voor

U en uw klas zijn van harte welkom in ons museum. Er zijn op dit moment geen aparte schoolprogramma's te boeken, maar er kan een programma op maat verzorgd kan worden. Mail uw vraag naar reserveringen@marechausseemuseum.nl, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

schoolprogramma

I - Nu ook te boeken voor schoolklassen: het M-lab

Het Marechausseemuseum in Buren is dé plaats om meer te leren over forensisch onderzoek. Want sporen zoeken, feiten combineren en een plaats delict veilig stellen, dat is nou precies een mooi karweitje voor de stoere mannen en vrouwen van dit defensieonderdeel. In Dossier Top Secret kun je nu zelf leren sporen te onderzoeken en feiten te combineren tot een sluitend verhaal. In de tuin van het museum staat een zeecontainer; kun jij met de gevonden sporen het verhaal ontrafelen? In het M-lab gaan jij en je klasgenoten samen aan het werk met het forensisch onderzoek.

Voor klassen wordt het M-lab gecombineerd met een workshop Paspoort maken, waarin de leerlingen aan de slag gaan met het onderwerp Identiteit.

Kinderen vanaf 8 jaar leren door geconcentreerd te werk te gaan en vooral samen te werken meer over het actuele thema van de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te vluchten. Diverse dilemma’s stellen hen voor de keuze: wat zou jij doen

Neem voor meer informatie contact op via reserveringen@marechausseemuseum.nl. 

Kosten er leerling 3,-, duur van het programma in overleg / dagdeel

II - De Militair vertelt is een spannende les voor leerlingen vanaf groep 8 en ouder, waarin een militair vertelt over zijn/haar werk als marechaussee. 

Als leerling kun je vragen stellen over de ervaringen van de militair en naderhand is er gelegenheid om het museum te bezoeken. 

Kosten: 3,- euro per leerling, docenten zijn gratis. 

Duur programma: 1 uur