Het Marechausseemuseum heeft verschillende programma's voor basisschoolleerlingen. Ideaal als aanvulling op het lesprogramma.

'Museummedewerker gezocht' - groep 4

In het museum wordt voor de leerlingen van groep 4 de les ´Museummedewerker Gezocht´ gegeven. Deze bezoekles is onderdeel van de leerlijn Reizen in de Tijd. Dit is een doorlopende leerlijn erfgoededucatie voor het primair onderwijs.  

In de bezoekles onderzoeken de leerlingen de collectie van het Marechausseemuseum in het depot en in een museumzaal.

Leeftijd: 7-8 jaar.

Kosten: 1,50 per leerling.

Meer informatie groep 4

'Snobs, paupers & wezen' - groep 7

In het museum wordt voor de leerlingen van groep 7 de les 'Snobs, paupers en wezen´ gegeven. Deze bezoekles is onderdeel van de leerlijn Reizen in de Tijd.

In de les maken de leerlingen kennis met Pieter, Jacob, Gijs en Antonie: vier vrienden uit heel verschillende gezinnen. Hoe leefden zij rond 1950? Wat maakten ze mee? Hoe was het leven in een weeshuis? Veel Nederlandse dorpen en steden waren tot ver in de twintigste eeuw arm en verpauperd. Hoe kwam dat? Wat betekende dat voor de vrienden?

Kosten: 1,50 euro per leerling. 

Meer informatie groep 7

Dilemma Training - brugklas & ouder

Tijdens de 'Dilemma training' neemt een veteraan de scholieren mee in de dilemma's die je als militair tegen kunt komen op missies en in je werk. Na de training is er ruimte om het museum een bezoek te brengen.

Duur programma: 1 uur.

Kosten: 3,- per leerling, docenten gratis. 

De Militair Vertelt - vanaf groep 8, brugklas

De Militair vertelt is een spannende les voor leerlingen vanaf groep 8 en ouder, waarin een militair vertelt over zijn/haar werk als marechaussee. 

Als leerling kun je vragen stellen over de ervaringen van de militair en naderhand is er gelegenheid om het museum te bezoeken. 

Kosten: 3,- euro per leerling, docenten zijn gratis. 

Duur programma: 1 uur

Spreekbeurt

Houd je binnenkort een spreekbeurt op school? Of moet je een werkstuk maken? Dan is het een leuk idee om het over de marechaussee te doen. Op Link - www.defensie.nl vind je veel informatie die je kunt gebruiken bij je voorbereiding.