Forensisch onderzoek in het M-lab

De ruimte van het M-lab is iedere dag te boeken voor families. Je kunt kiezen uit twee verschillende opdrachten die  iets te maken hebben met het werk van de marechaussees.

Paspoort maken: Kun jij een vals paspoort van een echt onderscheiden? Je gaat aan de slag met een eigen paspoort maken. Je identiteit is heel belangrijk; wat gebeurt er als iemand er met jouw identiteit vandoor gaat?

Vingerafdrukken onderzoeken: Wist je dat iedere vingerafdruk uniek is? Kom het zelf ontdekken en neem je vader, moeder, broertjes en zusjes lekker mee. Per onderdeel dat je wilt doen betaal je 1,-.

STAP IN DE SCHOENEN VAN EEN MARECHAUSSEE

Weet jij wat een marechaussee allemaal moet kunnen? Leer meer over de taken van deze stoere militairen. Maak een vals paspoort – hoe zie je dat het niet echt is? Onderzoek sporen in en om het museum en los een raadsel op. Stap in een marechausseeauto en kijk of jij de sirene aan durft te zetten…

Sporen van Buren

Marechaussees zijn onderzoekend van aard en gaan vaak op zoek naar sporen. Sporen vertellen immers een verhaal. En wanneer je sporen combineert met feiten kom je bij een oplossing. In deze opdracht ga je zelf op zoek naar sporen.

Lijkt dit je leuk? Speurtochten zijn bij de kassa verkrijgbaar voor een kleine meerprijs.

Pak je koffers

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk al je favoriete spullen meenemen. Maar weet jij wat je wel en niet mee mag nemen de grens over? In het kofferspel test je je kennis.

Speuren maar

In het museum kun je ook zelf op onderzoek: doe de speurtocht Sporen tellen en verbaas je over wat je allemaal ontdekt over de Marechaussee.

Er zijn twee varianten: een voor kinderen van 4+ en een voor kinderen van 6+

rondom het museum

In het stadje Buren is van alles te zien en te doen. Bezoek ook eens de molen, of het museum Buren en Oranje.

Ook kun je heerlijk lunchen op een van de gezellige terrassen, allemaal op loopafstand van het museum!

Hé speurneus! Zin in een spannend uitje?

Boek je bezoek