In het Marechausseemuseum vind je het Toeristisch Informatie Punt Buren. Zoek je informatie over wandel- en fietsroutes, leuke souvenirs, boeken over de omgeving of andere tips voor een leuke dag in Buren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Het TIPBuren is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag geopend.

Historische rondwandeling

Het Marechausseemuseum is gevestigd in het historische Koninklijke Weeshuis van Buren. Dit unieke pand is één van de opvallendste gebouwen in het Oranje-stadje. Het maakt dan ook deel uit van de wandelroute Historisch Buren. Op 19 historische gebouwen en plekken in de binnenstad van Buren kom je informatieborden tegen met daarop een QR-code. Scan de QR-code en lees meer over het betreffende monument en de geschiedenis van de stad.

Liever een stadswandeling met gids boeken? Dat kan ook! Neem contact op met onze afdeling Reserveringen.

 

Eten en drinken

In Buren vind je veel leuke restaurantjes en cafés. Geniet van een heerlijke lunch of laat je verwennen op een van de terrassen! Reserveer bijvoorbeeld voor een heerlijke lunch of diner bij Restaurant de Prins.

Verblijven

In en om de Betuwe vind je tal van leuke campings en vakantieparken. Hou je van watersporten? Dan is het Eiland van Maurik een aanrader!

Buren en omgeving

In Buren en omgeving kun je prachtig fietsen. Krijg je de kans om een pitstop te maken in het stadje Buren? Doe dat dan vooral! Op de website van Burenstad ontdek je meer over alle mogelijke activiteiten.