Objecten

Het Marechausseemuseum heeft een bijzondere collectie.

Uniformen, foto’s en militaria vertellen de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee. Zij ondersteunen de verhalen van de mensen die daadwerkelijk het werk verzetten waarvoor de Marechaussee is opgericht, namelijk het bewaken van de grenzen, het bewaken en beveiligen van personen zoals het Koninklijk Huis en het bewaken van de krijgsmacht door internationale en militaire politietaken.

 

Weeshuis

Het museum is gevestigd in het Koninklijk Weeshuis van Buren. In het gebouw zie je daar her en der nog bewijzen van. Onze medewerkers vertellen je er graag wat meer over.

Het Marechausseemuseum heeft collectie in bruikleen van de Stichting Museum der Koninklijke Marechaussee. Deze stichting beheert ook een uitgebreid documentatie-archief. Voor wie onderzoek wil doen of achtergrondinformatie zoekt over de geschiedenis van de marechaussee kan contact opnemen via de website van de stichting.

Het archief is momenteel gevestigd in de oude melkfabriek, Hulsterstraat 30 te Buren. Let op: dit archief is alleen op afspraak te bezoeken.

meer informatie