Lees voor

30 mei tot en met 2 juni

Buren B!zonder, hedendaagse kunst in een historische setting

Buren B!zonder is dit jaar extra bijzonder, omdat de kunst tijdens deze 16e editie geëxposeerd wordt in 7 historische locaties in de Oranjestad Buren. Het Marechausseemuseum, de Molen - Prins van Oranje, de Sint-Lambertuskerk, het Voormalig Streekarchief, de Synagoge, Atelier Raimonda en Rijksmonument uit 1633 aan de Voorstraat 1 en 3 openen 4 dagen lang hun deuren voor hedendaagse kunstenaars en publiek. De bezoeker krijgt hierdoor de gelegenheid om niet alleen hedendaagse kunst te bekijken, maar ook historische kunst en architectuur. Op iedere locatie zijn kunstenaars aanwezig. Zij vertellen u graag over hun werk.
Buren B!zonder vindt plaats vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni in het stadje Buren, dagelijks van 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis

Kunstwandeling met gids
Vindt u het interessant om meer achtergrondinformatie te krijgen over de locaties, de geschiedenis van de stad Buren en de exposities? Een gids leidt u langs historische gebouwen, en de locaties die meedoen aan de Buren B!zonder Kunstroute. Een mooie en interessante stadswandeling. Het arrangement begint alle kunstroutedagen om 13.30 uur en kost € 10,95 p.p.
Aanmelden en informatie bij de Toeristen Informatie Buren, per e-mail infoburen@kpnmail.nl of telefonisch 0344-571922.

Meer informatie?
Op de website www.kunstrouteburen.nl kunt u alle informatie vinden over dit evenement.

Geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur

31 mei

Zelf kunst maken met de Repair Kid

In het kader van de kunstroute Buren B!zonder staat vrijdag 31 mei de Repair Kid op het binnenterrein van het museum:

“Kom je gezellig SLOPEN?
JA, het is KAPOT! En dan?
KIJK GOED, wat zie je allemaal?
NIX, NIX, NIX hoeft weg!
Maak er KUNST van! “

Repair Kid is een reizende bus (omgetoverde camper) die op markten, buurtfeesten en andere festiviteiten de ruimte geeft aan kinderen om te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen. Dit wordt met gereedschap en onder begeleiding gedaan. Het is de bedoeling dat de kinderen met de restanten kunst maken, om te laten zien dat echt helemaal NIETS hoeft te worden weggegooid. Iedereen mag meedoen!

Geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur