Ons museum

Het Marechausseemuseum maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea. Deze musea hebben tot doel het met kracht het militaire verhaal en het verhaal van militairen een plek te geven in publieke discussies door zoveel mogelijk mensen de krijgsmacht in heden en verleden te laten beleven, omdat oorlog en conflict onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld waarin we leven en dus met ons.

Kritisch verzamelen

We verzamelen alleen collectiestukken die het verhaal van het Marechausseemuseum ondersteunen. Onze collectie is al erg groot en van sommige voorwerpen hebben we meerdere exemplaren. Hierdoor moeten we soms kritisch zijn op wat we aannemen. Ontdek op deze pagina waar we wél en waar we juist niet naar op zoek zijn.

Goed om te weten

In 2020 zijn wij druk bezig met het registreren, sorteren en verhuizen van onze collectie. Daarom nemen we in heel 2020 helaas geen schenkingen aan. Vanaf 2021 is onze volledige collectie ondergebracht in het depot van de Koninklijke Stichting Defensiemusea in Soest. Er is dan niet alleen weer ruimte voor bijzondere stukken in de collectie, u kunt op aanvraag zelfs onderzoek doen in onze collectie.