Eten en drinken

In Buren vind je veel leuke restaurantjes en cafés. Geniet van een heerlijke lunch of laat je verwennen op een van de terrassen!

Reserveren kan bijvoorbeeld bij Restaurant de Prins.

Historische rondwandeling

Het Marechausseemuseum is gevestigd in het historische Koninklijke Weeshuis van Buren. Dit unieke pand is een van de opvallendste gebouwen in het Oranje-stadje. Het maakt dan ook deel uit van de wandelroute Historisch Buren. Op 19 historische gebouwen en plekken in de binnenstad van Buren kom je informatieborden tegen met daarop een QR-code. Als je de code scant met je mobiele telefoon lees je meer over het betreffende monument en de geschiedenis van de stad.

 

Buren en omgeving

In Buren en omgeving kun je prachtig fietsen, als je echter de kans krijgt om een pitstop te maken in het stadje zelf dan zouden we dat zeker aanraden. Op de website van Burenstad ontdek je meer over alle mogelijke activiteiten.

Bezoekersdrukte

Om inzicht in de drukte in Buren en in de rest van Gelderland te krijgen is de ‘Monitor Bezoekersdrukte‘ ontwikkeld. Deze toont aan de hand van een kaart waar de drukke en rustige plekken zich in Gelderland op dit moment bevinden. Zo zie je als bezoeker door de verschillende kleuren in één oogopslag waar het druk is.