Help ons museum Kidsproof te worden

Als museuminspecteur mag jij je mening geven over ons museum. Bij de kassa hebben we een tablet klaarliggen waar je meteen je inspectierapport op kunt invullen. Als er genoeg rapporten worden ingevuld wordt het museum misschien wel officieel Kidsproof!

te koop in de museumwinkel

Ontmoet wachtmeester Will en ontdek zelf wat hij allemaal draagt aan zijn uniform.

Wil je weten waar hij werkt en wat hij allemaal doet? Ga dan even naar onze nieuwe museumwinkel en koop voor 2,50 euro het lespakket van wachtmeester Will. Daarin zit een kleur- en knipplaat, een lesbrief en een ansichtkaart van de wachtmeester zelf.

Feestje 1: wie ben ik?

We starten met Sporen Tellen door het museum, waarbij je van alles leert over de marechaussee. Na deze zoektocht ga je aan de slag in de workshop paspoort maken.

Je identiteit is belangrijk: zonder identiteit kun je in een land als Nederland eigenlijk niet bestaan. Je paspoort speelt daarin een grote rol. Maar als je nu eens iemand anders kon zijn? leef je uit in het maken van een nep-paspoort en stap even in het leven van een ander.

Leeftijd 6+

Onbegeleide activiteit, kosten 2,50 pp (exclusief toegang tot het museum)

Feestje 2: M-lab: dossier Top Secret

Het Marechausseemuseum is dé plaats om meer te leren over forensisch onderzoek. In Dossier Top Secret kun je nu zelf leren sporen te onderzoeken en feiten te combineren tot een sluitend verhaal. In de tuin van het museum staat een zeecontainer; kun jij met de gevonden sporen het verhaal ontrafelen?
Kinderen vanaf 8 jaar leren door geconcentreerd te werk te gaan en vooral samen te werken meer over het actuele thema van de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te vluchten. Diverse dilemma’s stellen hen voor de keuze: wat zou jij doen?

Begeleide activiteit, kosten 2,50 pp (exclusief toegang tot het museum)

Neem contact op

Informeer alvast naar de mogelijkheden.

Contact