Vroeger en nu

In 1612 gaf Maria van Nassau, dochter van Willem van Oranje, opdracht om een weeshuis te bouwen in Buren. Sinds 1972 is het Marechausseemuseum gevestigd in dit historische pand met een unieke collectie voorwerpen. En daar horen mooie verhalen bij! We nemen je graag mee tijdens een rondleiding langs het verleden, heden en toekomst van de Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne Marechaussee van nu.

Bijzondere collectie

Het museum herbergt een imposante collectie uniformen en uitrustingsstukken. Maar ook beschikken we over voertuigen van de Koninklijke Marechaussee en andere organisaties die belast zijn (geweest) met het politietoezicht in Nederland en overzeese Gebiedsdelen. Neem contact op met onze afdeling reserveringen@marechausseemuseum.nl voor rondleidingen langs deze bijzondere collectie.

 

Boek een rondleiding

Een groepsrondleiding kost € 50 (exclusief entreeprijs) voor een groep van max. 20 personen en duurt ongeveer anderhalf uur. Op afspraak is een rondleiding ook mogelijk buiten onze reguliere openingstijden. Neem voor boekingen contact op met onze afdeling reserveringen@marechausseemuseum.nl.