Je grenzen verleggen in de

zomervakantie

Op zoek naar een leuk uitje met het hele gezin in de zomervakantie? Kom dan naar Buren! Naast alle vaste activiteiten, hebben we extra workshops én een bijzondere fototentoonstelling. Dubbele reden om het Marechausseemuseum te bezoeken.

In de vakantie ook geopend op maandag!

  • Workshops parachute maken en gipsen figuren schilderen
  • Fototentoonstelling: Door het oog van Defensie
  • M-lab
  • En meer…
Tickets bestellen
Foto door Cris Schrik

Fototentoonstelling

Door de ogen van Defensie

Nu te zien: nieuwe tijdelijke tentoonstelling met een selectie van het beste werk van alle defensiefotografen. De defensieorganisatie stuurt regelmatig haar fotografen op pad. De foto’s geven een inkijkje in de defensiewereld zoals van materieel, een wintertraining, emotionele ceremonies of juist ontspannen momenten tijdens verlof.

Ontdek meer

Voor de kleine speurneuzen

Workshops parachute maken en gipsen figuren schilderen

De tentoonstelling Marechaussees van Oranje vertelt het verhaal van marechaussees in oorlogstijd. Een aantal van hen vluchtte naar Engeland en kwam terug als parachutist om het verzet in bezet Nederland te helpen. Hoe land je als parachutist nu het beste? Kom je eigen parachute maken en laat jouw militair goed landen!

Wie is jouw held? Beschilder bv een medaille of autootje voor hem of haar. Er liggen diverse gipsen modellen voor je klaar, kies je kleuren en leef je uit!

Wanneer?

In de zomervakantie op maandag t/m vrijdag van 13:30 tot 15:30. Het is gratis voor museumbezoekers en reserveren is niet nodig.

Voor de kleine speurneuzen

M-lab

In het M-lab kun je zelf op onderzoek uit!

  • Paspoort maken. Kun jij een vals paspoort van een echte onderscheiden? Je gaat je eigen paspoort maken. Je identiteit is heel belangrijk; wat gebeurt er als iemand er met jouw identiteit vandoor gaat?
  • Vingerafdrukken onderzoeken. Wist je dat iedere vingerafdruk uniek is? Kom het zelf ontdekken en neem je vader, moeder, broertjes en zusjes lekker mee.

Wanneer?
Op alle dagen is het M-lab geopend. Het is gratis voor museumbezoekers en reserveren is niet nodig.

ZOMERS CONCERT VAN HELEN MUSIC

Bezoek deze zondag de tuin van het Marechausseemuseum en geniet van geweldige muzikale klanken van Helen Music.

Helen Music is een stijlvolle coverband met getalenteerde en professionele musici: Uli (contrabas), Mark (gitaar), Jan (drums), Anne-Marie (trompet) en Helen (zang). Het repertoire is gevarieerd: jazzy, latin, pop & soul voor ieder wat wils.

Wanneer?

Op zondag 3 september van 14:00-17:00 uur.

Leeftijd 7 - 12 jaar

Sporen van Buren

Marechaussees zijn onderzoekend van aard en gaan vaak op zoek naar sporen. Sporen vertellen immers een verhaal. En wanneer je sporen combineert met feiten kom je bij een oplossing. In deze opdracht ga je zelf op zoek naar sporen. Lijkt dit je leuk? Speurtochten zijn bij de kassa verkrijgbaar voor een kleine meerprijs.

Speurtocht Sporen tellen

Ga zelf op onderzoek in het museum. Doe de speurtocht Sporen tellen en verbaas je over wat je allemaal ontdekt over de Marechaussee. Er zijn twee varianten: één voor kinderen van 4+ en één voor kinderen van 6+. Inbegrepen in de toegangsprijs.

Leeftijd 4 - 12 jaar

Kofferspel

Natuurlijk neem je het liefst al je lievelingsspullen mee als je op vakantie gaat. Maar weet jij wat je wel en niet mee mag nemen over de grens? Test je kennis in het Kofferspel. Dit spel is iedere dag te spelen in het Marechausseemuseum en is inbegrepen bij de toegangsprijs.

Stap ook in één van de marechausseevoertuigen die in de tuin staan. Durf jij de zwaailichten aan te doen? Klim er maar in en waan je even een echte marechaussee op patrouille.